Kruidenfilet gevuld met gorgonzolacrème

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kilo runderfilet,
  • 50 gram pijnboompitten,
  • 1 ui,
  • 2 teen knoflook,
  • 4 eetlepel olie,
  • 1 volle eetlepel crème fraîche,
  • 2 eetlepel Provençaalse kruiden,
  • 4 eetlepels gemengde fijngehakte kruiden,
  • Kleine tomaten,
  • 150 gram crème fraîche,
  • 125 gram gorgonzola,
  • Peper & Zout.

Bereiding

Rooster de pijnboompitten zonder vet lichtbruin en maal deze als het afgekoeld is. Pel en snipper de ui en 1 teen knoflook. Verhit 1 eetlepel olie en de knoflook en ui hierin glazig fruiten. Meng vervolgens met de gemalen pijnboompitten, 1 eetlepel crème fraîche, zout en peper. Roer 1 eetlepel Provençaalse kruiden en 2 eetlepels gemengde fijngehakte kruiden erdoor.

Het vlees overlangs insnijden en vullen met het kruidenmengsel. Omwikkel met keukentouw en leg in een lange vuurvaste schaal.

Pel 1 teen knoflook en druk door een knoflookpers. Meng met 3 eetlepels olie en op smaak brengen met zout en peper. Roer 1 eetlepel Provençaalse kruiden en 2 eetlepels gemengde fijngehakte kruiden erdoor. Bestrijk het vlees rondom met het mengsel. Laat afgedekt 2 uur rusten.

De ovenschaal zonder deksel in een voorverwarmde oven van ongeveer 225-250 graden Celsius zetten. Het vlees minstens 2 maal omdraaien.

Na circa 40 minuten het gare vlees laten afkoelen en het keukentouw verwijderen. Snijd het vlees in plakken en schik op een schaal met kleine tomaten.