0306562550 | Van Hardenbroeklaan 17, 3981 EN Bunnik

Pork Best

Het PorkBest vlees is afkomstig van uit Brabantse stallen. De varkens zijn van het Duitse Pietran ras, gekruist met het Landras. Bij de Brabantse boeren hebben ze het goed. Deze varkenshouders – familiebedrijven met liefde voor het vak – voldoen namelijk aan Milieukeur. In hun bedrijfsvoering staat duurzaamheid centraal! De dieren hebben veel vrijheid in de stal. Ze beschikken over voldoende daglicht, hebben veel bewegingsvrijheid en vermaken zich met speeltjes.

Belangrijk voor de vleeskwaliteit is het voer dat de varkens krijgen. Ze eten geen breivoeding, maar droogvoer: een mix van verschillende graansoorten. Over stress hebben deze varkens ook niet te klagen. Ze blijven van big tot slachthuis in dezelfde groep. De locaties van de varkenshouders zijn bovendien zo gekozen, dat de afstand naar het slachthuis nooit langer dan tien kilometer is. Zo blijft het vlees van het PorkBest varken smaakvol van boer tot bord.

Smaak

De PorkBest varkens leven langer dan de meeste van hun soortgenoten. Het vlees kan daardoor beter rijpen, wat zich vertaalt in pure smaak. Omdat alle varkenshouders op maximaal tien kilometer afstand van het slachthuis zijn gevestigd, is het transport maar kort. Het varken heeft nauwelijks stress. Ook daardoor blijft het vlees smaakvol! De kenners van het slachthuis nemen alle tijd om het vlees te controleren. Dat is het voordeel van een klein slachthuis met betrokken medewerkers. Een prettig idee.

Résumé

 • Afkomstig uit Brabantse stallen
 • Een korte keten, kleine slachterij
 • Droog in de pan, sappig op het bord
 • Alleen vlees van gelten (vrouwelijke varkens)
 • Eerlijk en duurzaam, van boer tot bord
 • Uitstekende vlees-/vetverhouding en volle smaak
 • Vers! Binnen 24 uur na de slacht bij ons geleverd, duurzaam.

logo-quality

Bron:  http://vleeshandelvandenberg.nl/producten/varkensvlees/

Het geheim van oer-Hollands rundvlees

Beef Best rundvlees is heerlijk mals. U proeft in feite de fijne structuur van het vlees. Dat is de reden dat wij kiezen voor het Verbeterd Roodbont ras, het Wit/ Blauwe rund en de Blond d’Aquitaine. Deze runderen hebben van zichzelf vlees met de befaamde fijne structuur. Ze zien er gespierd uit en zijn dan ook goed voor een flinke portie hoogwaardig vlees.

Dierenwelzijn

Het is niet zo eenvoudig om aan dit lekkere vlees te komen: jongvee van deze rassen is schaars. Het is vooral te vinden bij kleinschalige agrarische bedrijven; veehouders voor wie het fokken echt een passie is. Deze veehouders hechten waarde aan dierwelzijn. De pasgeboren kalfjes blijven gedurende de zoogperio- de bij hun moeder. Zomers zijn ze buiten, in de weide, ’s winters in de stal.

In de stal krijgen de runderen alle ruimte. Ze liggen op een dikke laag stro. De runderen krijgen een zorgvuldig samengesteld menu, met onder meer gras, maïs, aardappels en gedroogde granen. Dankzij deze natuurlijke ingrediënten krijgt het vlees zijn volle smaak.

Op en top Hollands

Beef Best rundvlees is op en top Hollands vlees. Het is afkomstig van luxe vleesvee, dat is:

 • Geboren bij een Nederlandse veehouder
 • Grootgebracht op een Nederlandse boerderij
 • Geslacht door een Nederlandse slachterij
 • Uitgesneden en geleverd door een Nederlandse vleeshandel

Als slagerij weten we hoe belangrijk deze oorsprong is. In Nederland voldoen we namelijk aan strenge eisen met betrekking tot dierwelzijn en voedselveiligheid.

Van bord naar stal

Hebt u een stukje vlees op uw bord, dan kunnen we altijd achterhalen uit welke stal dit vlees afkomstig is. Dat is belangrijk voor het waarborgen van de voedselveiligheid. Onze toeleverende veehouderijen moeten beschikken over het IKB-keurmerk. IKB staat voor Integrale Ketenbeheersing. Het keurmerk geeft u de zekerheid dat de IKB-bedrijven hun antibioticagebruik registreren en samen met hun dierenarts veel aandacht geven aan diergezondheid.

Bron:  http://vleeshandelvandenberg.nl/producten/rundvlees/

Scharrel Meijekipfilet

Een nieuwe manier van grootbrengen. Het Meijekipconcept is gericht op het dierenwelzijn. Door minder dieren in de stallen onder te brengen van een langzamer groeiend ras blijkt er veel minder antibiotica nodig te zijn om de dieren groot te krijgen. Plezierig voor de dieren, prettiger werken voor de houder en gezonder voor de consument.

Dierenwelzijn

De Meijekippen groeien op bij een normaal dag en nachtritme en in een ruimere leefruimte dan ”normaal”. In een schuur waar normaal gesproken ca. 37.000 kippen worden gehouden, leven nu 17.000 tot 22.000 kippen. Hierdoor is meer ruimte om te scharrelen maar bijvoorbeeld ook voor de aanwezigheid van stro en graan op de grond. Dit draagt bij aan een natuurlijkere omgeving en stimuleert het natuurlijke gedrag van de hoenders.  De Meijekippen krijgen bovendien 100% plantaardig voer dat voor 70% uit granen bestaat. Voer en water is 24 uur per dag beschikbaar voor de dieren.

Antibiotica gebruik

De Meijekip heeft uitstekende genen, hij is afkomstig van het sterke Hubbard-ras. Doordat deze kippen meer ruimte en tijd krijgen om op te groeien zijn ze veel minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. Een belangrijk onderdeel van het houden van de Meijekip is het reduceren van het antibiotica gebruik tot nul. De kippen krijgen niet preventief antibiotica toegediend, maar alleen op het moment dat ze ziek worden en het echt nodig hebben. Immers, als mensen ziek worden, worden ook medicijnen gebruikt om ze beter te maken.

Het verschil met de reguliere kippen is echter dat men een periode van minimaal zes weken tussen het toedienen van de antibiotica en de daadwerkelijke slacht laat zitten, om er zeker van te zijn dat de kip antibiotica-vrij is. Mocht deze periode niet haalbaar zijn, dan gaan de Meijekippen het reguliere traject in. De eerste groepen (relatief nieuw concept) van de Meijekippen waren helemaal antibioticavrij, veel belovend dus voor een bewust en beter leven voor mens en dier.

Smaak

Doordat deze kippen natuurlijker opgroeien met zo min mogelijk toevoegingen. Is de smaak ouderwets lekker. Bij de smaaktest waren de reacties lovend. Kip zoals kip hoort te smaken. Echte kip met de volle smaak uit grootmoederstijd. Het proberen waard.

Bron:  http://www.poeliersbedrijfscholman.nl/meije-scharrel-kip

meije-kip-right_smallbeterleven_1ster_188x97

Biologische scharrel Polderhoen kipfilet

De kuikens van de Biologische Polderhoen worden grootgebracht in Nederland (Flevopolder) met een speciaal soort biologisch voer, rijk aan kruiden en granen. De dieren hebben de ruimte om rond te scharrelen en groeien op in hun eigen tempo. De kuikens worden groot in hun natuurlijke leefomgeving.

Daarom hebben deze polderhoenders stevig vlees en een ouderwets fijne smaak.

Scheria, de initiatiefnemer van de Polderhoen, garandeert een biologische scharrelkip die met de grootst mogelijke zorg voor het milieu diervriendelijk heeft geleefd. Skal Bio Controle  is nauw betrokken bij het proces en voert de controle uit. Op www.skal.nl vindt u meer informatie over deze organisatie en de werkwijze.

Dierenwelzijn

De kuikens komen uit het ei en krijgen direct een verwarmd plaatsje in een stal voorzien van stro. In tegenstelling tot de moderne houderij, groeien de kuikens op in hun eigen tempo. Zitstokken, zandbaden en de vrije uitloop naar buiten maken het de Polderhoen naar zijn zin.

Hierdoor blinkt hij uit in vitaliteit en is hij vrij van stress.

De Polderhoen krijgt speciaal voer dat gemaakt is van biologisch geteelde granen en is zonder toevoegingen van groeibevorderaars en antibiotica.

De Polderhoen heeft dan ook het keurmerk Beter Leven met drie sterren van de Dierenbescherming gekregen. Op www.beterleven.dierenbescherming.nl vindt u meer informatie over het Beter Leven keurmerk.

Antibiotica gebruik

Hier kan men kort over zijn, geen antibiotica gebruik.

Bron:  http://www.polderhoen.nl/
Bron:  http://www.scheria.nl/content/kip.html

polderhoennieuw Beter-leven

Back to Top