0306562550 | Van Hardenbroeklaan 17, 3981 EN Bunnik

Bekroningen

Door regelmatig cursussen en trainingen te volgen, blijven de werknemers en de werkgever voortdurend op de hoogte van het vakgebied. Wij proberen de kwaliteit van onze producten op een constant hoog niveau te houden. Om dit niveau te toetsen doen wij met grote regelmaat mee aan de vakwedstrijden van o.a. het Worstmakersgilde, wat tot op heden onze goede smaak en vakmanschap heeft bewezen.
Recente bekroningen waar we trots op zijn!
  • Europees kampioen Hausmacher! [13/04/15]
  • Met goud bekroonde rookworsten, Arnhem Rookworststad [10/11/14]
  • Held van de Smaak provincie Utrecht [28/09/13]
  •  Europees kampioen Hausmacher! [13/04/13]
  • Met goud bekroonde producten op de NAS [01/12/12]
  • 2e prijs Nederlands kampioen beste Worstmakerij [16/01/12] 
  •  Algemeen Nederlands kampioen met Achterham, Bunnikse Metworst, Pekelvlees, Kookworst, Fijne Rookworst en Rookvlees [2003]

Slagerij Lotgering in Bunnik is uitgeroepen tot ‘Beste Traiteur van Midden Nederland 2018’

 

Tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde op 15 Januari 2018 is Slagerij Lotgering in Bunnik uitgeroepen tot ‘Beste Traiteur van Midden Nederland 2018’. Vele collega’s en vakgenoten waren hierbij aanwezig. 

Vakman

Zoals het een vakman betaamt, geeft Slagerij Lotgering de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs! Wel benadrukt hij dat men in de traiteurkeuken uiterst zorgvuldig te werk gaat. Zo is de traiteurkeuken ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Strenge keuring

Bij de aangesloten slagerijen met eigen traiteurkeuken vinden elk jaar regelmatig, maar onaangekondigd, keuringen plaats van o.a. salades en maaltijden.
Hierbij wordt er gelet op de smaak, geur, versheid en ambachtelijke kwaliteit van de huisgemaakte producten. Daarnaast wordt er steekproefsgewijs een aantal producten beoordeeld op microbiologische voedselkwaliteit.

Per gekeurd product wordt een aantal punten toebedeeld. Slagerij Lotgering heeft de meeste punten behaald in de regio Midden Nederland!

Uitstekende producten

Het maken van de lekkerste salades en maaltijden staat bij Slagerij Lotgering in Bunnik hoog in het vaandel. Voor Slagerij Lotgering en zijn team is deze prijs dan ook erg belangrijk. “Wij doen elke dag ons best om onze klanten te voorzien van de beste producten die wij maken in onze traiteurkeuken. Deze prijs is een bekroning op ons werk. Natuurlijk is iedereen uitgenodigd om onze heerlijke producten zelf te komen proeven!”

Kampioen Traiteur Midden Nederland 2018

Aanbod

Ons aanbod varieert per week en alles is uit eigen keuken. Ons standaard aanbod kunt u op onze maaltijden pagina vinden.

Wederom Europees kampioen met onze leverworst!

Slagerij Lotgering deed ook dit jaar weer mee aan de Europese slagersvakwedstrijd bekend als de ‘Confrérie des Chaveliers’. Dit jaar stuurde we maar liefst 10 producten op naar het testcentrum van de wedstrijd.

Onze Bunnikse metworst, Ossenworst, Pekelvlees, Kalfspastrami, Housemacher leverworst, Bakleverworst, Gekookte worst, Grove rookworst, Grillworst neutraal en de Kaasgrillworst werden op de pijnbank gelegd. Dit jaar stuurde we zoveel producten op om te voldoen aan de eisen voor Algemeen Kampioen, maar ook om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van deze producten die gewoon in de toonbank liggen. Door onze goed lopende zaken hebben we gewoonweg geen tijd meer om nog meer op enkele vaktechnische details te letten voor de wedstrijd.

In totaal kunnen er 50 punten behaald worden per product. Maar liefst 7 producten kregen die 50 punten, de andere 3 net niet met 48 punten. Wat betekend dit? Voor ons vrij veel, namelijk dat het product technisch goed in elkaar zit en daarom die pure smaak heeft die wij het graag willen geven. Echter was het helaas niet voldoende om Algemeen Kampioen te worden, want zoals u begrijpt is iedereen die mee durft te doen een goede ambachtelijk worstmaker. Vooral onze oosterburen zijn zeer fanatiek, wat het meedoen aan de wedstrijd natuurlijk ook interessant maakt.

Over de wedstrijd:

Jaarlijkse strijden er zo’n 200 slagers afkomstig uit heel Europa, goed voor zo’n 800 producten, om een internationale of nationale beker. Dit jaar zelfs 12 deelnemers uit Japan, die ook op het jaarlijks “Grande-Chapitre” (grote feestavond) gehuldigd zijn voor hun goede prestatie.

De producten worden anoniem (slechts voorzien van een nummer) door een internationale jury gekeurd op een groot aantal aspecten zoals kleur, smaak, snijvlak, zenen, mooie darm en nog vele andere, zo’n 80 aspecten totaal.

Meer informatie is te vinden op  www.confrerie.nl

Europees kampioen Leverworst [2015]

Benieuwd hoe onze producten smaken? Twijfel dan niet en kom gerust eens langs om te proeven bij een van onze filialen! Contact →

GOUD bij Arnhem Rookworststad 2014

Slagerij Lotgering is in de prijzen gevallen tijdens de 40e nationale vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2014. Alle ingezonden producten zijn bekroond met GOUD en daar mag Slagerij Lotgering trots op zijn! De ingezonden producten waren de:

  • Runder rookworst,
  • Fijne Varkensrookworst,
  • Grove Varkensrookworst.

Slagerij_Lotgering_Rookworst_Kampioen_October-12,-2014

De Arnhem Rookworststad vakwedstrijd is de grootste nationale Gelderse Rookworstwedstrijd van Nederland. Slagers en worstmakers uit heel Nederland krijgen tijdens deze wedstrijd de kans om op nationale schaal waardering te krijgen voor hun vakmanschap én smaak.  Het behalen van een onderscheiding is dan ook een erkenning van de kwaliteit van de Gelderse Rookworst en een waardering voor het vakmanschap van deze ambachtelijke specialist.

Een team van deskundige juryleden, veelal ervaren worstmakers, keurden de ingezonden producten op uiterlijk, vorm, kleur,  aanzien snijvlak, structuur, geur, smaak, consistentie én innovatie.

Slagerij Lotgering probeert ieder jaar, ondanks de drukte mee te doen aan deze grote vakwedstrijd. Niet alleen om een mooie beker te kunnen winnen met een speciaal daarvoor gemaakte rookworst, maar juist om de kwaliteit van de rookworsten die in de winkel liggen te toetsen op kwaliteit. “Dat is uiteindelijk iets waar de klant wat van merkt”, aldus het team van Slagerij Lotgering.

Held van de smaak provincie Utrecht!

Slagerij Lotgering is benoemd tot Held van de Smaak 2013 van de provincie Utrecht. Henk runt, samen met zijn vrouw Iris, slagerijen in Bunnik en Nieuwegein. De worstmakerij is het paradepaardje van het bedrijf. Door gebruik te maken van apparatuur van deze tijd weet hij op efficiënte wijze constante kwaliteit te leveren met de smaak zoals vroeger. Maar ook voor nieuwe producten en innovaties is volop ruimte. Daarnaast besteedt hij veel aandacht aan het betrekken van consumenten en schoolkinderen bij de productie van ambachtelijke worst en vleeswaren. Zo kunnen kinderen zelf een worstje bereiden tijdens de Open Dagen die hij organiseert.

‘Deze titel is een mooie, zichtbare erkenning van de passie waarmee ik al jaren op de achtergrond aan het werk ben’, zegt Henk. ‘Het is voor mij een aanmoediging om goed bezig te blijven, eenheidsworst is er al genoeg!’.

 

Henk Lotgering zal Utrecht vertegenwoordigen bij de landelijke Held van de Smaak verkiezing die op 28 september in Venlo plaatsvindt. Venlo is de Hoofdstad van de Smaak 2013.

De verkiezing van de Held van de Smaak richt zich dit jaar op het thema ‘ambachtelijke worst’. De organisatie was op zoek naar slagers, producenten en hun leveranciers (veehouders) die zich bijzonder inzetten en verdienstelijk hebben gemaakt voor het behoud en vernieuwing van het ambacht, bijzondere nieuwe producten maken of zich juist richten op traditionele streekspecialiteiten. Ook personen die zich verdienstelijk maken als ambassadeur voor de sector konden deelnemen aan de verkiezing. De kernwaarden van de Week van de Smaak: ambachtelijk, duurzaam (incl. dierenwelzijn), natuurzuiver en ‘van dichtbij’ waren hierbij richtinggevend.

De genomineerden in de provincie Utrecht hadden elk hun sterke punten. Het was voor de jury dan ook geen eenvoudige taak een keuze te maken. De overige genomineerden waren:

– Paul van Trigt, docent, keurmeester en worstmaker uit Houten. Paul is gedreven en enthousiast bezig met de overdracht van kennis en recepturen. Hij staat daarmee aan de basis van het succes van veel worstmakers.
– Gerard Zwetsloot, Scharrelslagerij Zwetsloot uit Kamerik. Gerard heeft een enorme passie voor vlees en betrekt zijn klanten bij het product. Door zijn manier van omgaan met zijn varkens maakt hij mensen bewust van wat er bij het eten van vlees komt kijken.
– Frans Kaijser, Vleesatelier/L’empereur boucherie francais uit Maartensdijk. Frans levert vooral aan horeca die zich bewust is van en geïnteresseerd is in de herkomst van de slachtdieren.
– Chris van Boeijen, Slagerij Chris van Boeijen uit Baarn. Chris speelt goed in op de actualiteit en pakt bijzondere dingen op. Hij helpt, ondanks zijn relatief kleine bedrijf, andere  jonge ondernemers op weg.

De jury werd gevormd door:
– Annie van der Arend, kaasmaakster en Utrechtse Held van de Smaak 2011
– Sieuwke de Vries, kok en oud-bestuurslid van Slow Food Nederland
– Dries van de Woerd, jarenlang biologisch ondernemer en nu hobby-veehouder

De verkiezing vond plaats bij SVO in Houten. SVO verzorgt mbo-opleidingen en trainingen voor de foodbranche. Het gaat hierbij om versdetailhandel, supermarkt, out of home en voedingsindustrie. SVO is een opleidingsexpert en een innovatieve en betrouwbare partner met hart voor het vak.

De regionale verkiezing van de Held van de Smaak in Utrecht werd georganiseerd door regiocoördinator en zuiveltechnoloog Barbara Hart.

* Overgenomen van  http://www.weekvandesmaak.nl/

Slagerij Lotgering valt ook op Europese schaal in de prijzen!

Slagerij Lotgering heeft zijn Rookvlees, Achterham, Barbecue-worst, Grilworst kaas, Bunnikse metwost en Hausmacher opgestuurd voor de vakwedstrijd van ‘La Confrerie des chaveliers’ te Frankrijk. 

Alle producten zijn door de jury bekroond met goud en hebben ons dankzij onze Hausmacher zelfs uitgeroepen tot Europees kampioen!

Onze Leverworst met appeltjes en ui is hiermee het lekkerst bevonden en daar zijn we trots op! Klik op de link voor de uitslagen en het juryrapport van alle ingezonden producten.

 www.confrerie.nl

Europees kampioen met onze hausmacher [2013]

Slagerij Lotgering weer bekroond!

Slagerij lotgering is weer in de prijzen gevallen tijdens de Nationale Slagers Vakwedstrijd te Amsterdam. Er was een selectie van eigen gemaakte producten in gestuurd, allen werden met goud bekroond.

Het geheim: puur vlees, originele kruiden en zo min mogelijk zout,

aldus meester worstmaker Henk Lotgering.

Kampioen [2010]

Back to Top