Rookworst met spruitjes

Ingrediënten (4 personen):

  • 2 rookworsten, rund of varkens fijn/ grof
  • 8 plakjes ontbijtspek, in reepjes
  • 1 kleine aubergine, in reepjes
  • 1 kleine courgette, in reepjes
  • 2 gestoofde peertjes, in reepjes of uit blik
  • 250 gram spruitjes
  • 250 gram krielaardappelen
  • 2 eetlepels olie
  • aromazout
  • nootmuskaat

Bereiding:

Een ouderwets, gemakkelijk maar smaakvol recept met goede producten en natuurlijk onze bekroonde rookworst!

Snij de rookworst in plakjes. Blancheer de spruitjes 2 á 3 minuten en de krielaardappelen 8 á 10 minuten in kokend water. Verhit de olie in de wok of wadjang en bak het spek hier licht in aan. Fruit vervolgens de spruitjes, aubergine en courgette mee. Voeg daarna de aardappeltjes en de worst toe en bak dit goed door. De rookworst is al gaar dus daar hoeft men geen rekening mee te houden. Meng er als laatste de peertje door en breng het geheel op smaak met zout en nootmuskaat.

Voedingswaarde per portie:

Energie: ± 1745 kJ (415 kcal)
Eiwit: 16 gram
Vet: 30 gram
Koolhydraten: 20 gram